Interiör
När man går ner i Scanner 391 frapperas man av hur bekväm trappan är. Väl nere, märker man hur ljus båten är. Inredningen består av utvald mahogny lackerad i en halvmatt finish. Mycket massiv mahogny i kraftiga dimensioner har använts i den exklusiva inredningen.

Salong
Salongen består av en L-soffa på babord sida och en längsgående soffa på styrbord sida. Dynorna är mycket välgjorda och bekväma med svankstöd i ryggdynorna och en förhöjd framkant på sittdynorna. Samtliga dynor är klädda i ett högklassigt möbeltyg. Till styrbord finns ett väl tilltaget navigationsbord med lådhurts under. Vid navigationsbordet finns elpanelen med volt- och ampere-mätare samt mätare för tankvolymer. Det finns gott om utrymme för diverse instrument m.m. för om elpanelen.

Förpik
I förpiken finns en garderob om babord och ett hyllskåp om styrbord. Längst förut finns ett rymligt tvärgående skåp mot ankarboxskottet. På skrovsidorna finns hyllor. Under förpikskojerna finns ett mycket stort förvaringsutrymme för t.ex. segel, uppblåsbar jolle och diverse andra stora föremål. Där finns även plats för en extra vattentank på 120 liter.

Pentry
Ett stort och välplanerat pentry ligger babord om nergången med gott om stuvutrymmen. Gasolspisen har ugn med termostat och elektrisk tändning för plattor resp. ugn. Pentryt har två rymliga och djupa diskhoar. I det halvrunda skåpet finns riklig plats för diverse glas. Kylboxen på ca. 90 liter är mycket välisolerad med skivor av polyuretanskum.

Toalett
Toaletten är rymlig och hygienisk med en innerliner i plast, som är lätt att hålla ren. Toalettavfallet går till en rostfri WC-tank på 60 liter. I toaletten finns som standard en duschslang. Längst akterut på styrbordssidan ligger en våtgarderob för sjökläder.

Akterruff
Vår akterruffslösning är unik! Det är en dröm för två personer att få breda ut sig på en kojbredd på ca. 2,4 meter. Det går också och att dela akterruffen så att två personer får plats i varje del. Delningen är lätt demonterbar för att endera sätta upp delningen vid behov eller helt ta bort den om den inte behövs längre. Dörrarna i toaletten är arrangerade så att ingången till styrbords akterruff sker genom den ”korridor” som bildas av dörrarna i toaletten. Under akterruffens kojer ligger den rostfria vattentanken på 175 liter.

Motor
Motorn är en Volvo-Penta typ D1-30 på 28,4 hk. Den har segelbåtsdrev och en 3-bladig foldingpropeller i brons, som ger väsentligt ökad kraft vid backning jämfört med en traditionell 2-bladig propeller. Motorn levereras med fabriksmonterad färskvattenkylning. Den är placerad under nergångstrappan och blir med denna lösning helt tillgänglig när motorhuven tas bort. Detta underlättar givetvis tillsyn och service.