Interiör
Scanner 361 har en ljus och öppen interiör. Inredningen består av utvald mahogny lackerad i en halvmatt finish. Mycket massiv mahogny i kraftiga dimensioner har använts i den exklusiva inredningen.

Salong
Salongen består av en L-soffa på babord sida och en längsgående soffa på styrbord sida. Dynorna är mycket välgjorda och bekväma med svankstöd i ryggdynorna och en förhöjd framkant på sittdynorna. Samtliga dynor är klädda i ett högklassigt möbeltyg. Till styrbord finns ett väl tilltaget navigationsbord med plats för sjökort och med en lådhurts under kartlådan. Vid navigationsbordet finns elpanelen med volt- och ampere-mätare samt mätare för bränslevolym. För om elpanelen finns utrymme för diverse instrument m.m. Det finns gott om stuvutrymmen i salongens överskåp.

Förpik
I förpiken finns en garderob om babord och ett hyllskåp om styrbord. Längst förut finns ett rymligt tvärgående skåp mot ankarboxskottet. På skrovsidorna finns hyllor. Under förpikskojerna finns ett mycket stort förvaringsutrymme för t.ex. segel, uppblåsbar jolle och diverse andra stora föremål. Där finns även plats för en extra vattentank på 120 liter.

Pentry
Ett stort och välplanerat pentry ligger babord om nergången med gott om stuvutrymmen. Gasolspisen har ugn med termostat och elektrisk tändning för plattor resp. ugn. Pentryt har två rymliga och djupa diskhoar. Kylboxen på ca. 80 liter är mycket välisolerad med skivor av polyuretanskum.

Toalett
Toaletten är mycket rymlig och hygienisk med en innerliner i plast, som är lätt att hålla ren. Toalettavfallet går till en rostfri WC-tank på 60 liter. I toalettutrymmet finns som standard en duschslang. Längst akterut på styrbordssidan ligger en våtgarderob för sjökläder.

Akterruff
Akterruffen har en bred dubbelkoj med rejäl höjd mellan sittbrunn och koj. Genom att båten har bridgedäck har även den som ligger under sittbrunnsdurken mycket god höjd över huvudet. På babord sida finns en garderob och ett skåp. Ut mot sittbrunnen finns en öppningsbar portlight.

Motor
Motorn är en Volvo-Penta typ D1-30 på 28,4 hk. Den har segelbåtsdrev och en 3-bladig foldingpropeller i brons, som ger väsentligt ökad kraft vid backning jämfört med en traditionell 2-bladig propeller. Motorn levereras med fabriksmonterad färskvattenkylning. Den är placerad under nergångstrappan, vilket gör den lätt tillgänglig för skötsel.